Vergadering over het Stadserfcomplex

Herontwikkeling Stadserfcomplex en nieuwe entree Theater aan de Schie

De gemeente Schiedam wil het gebied rondom het Stadserf een impuls geven door onder andere het Stadserfplein levendig te maken en het aanzicht op het gebied rond ruïne Huis te Riviere aantrekkelijk maken. Theater aan de Schie wil al heel lang een eigen entree die goed zichtbaar en makkelijk te vinden is voor bezoekers. Een deel van het gemeentekantoor, het deel waar vroeger de bibliotheek was gehuisvest en dat nu al jaren leegstaat, is een sta-in-de-weg in de verbinding tussen het station en de binnenstad. Tegelijkertijd is verduurzaming en vergroening gewenst, en zijn er meer woningen in het centrum nodig. Deze onderwerpen vormen de ingrediënten van een studie naar mogelijk oplossingen.

Dinsdag 19 januari organiseerde de gemeenteraad van Schiedam digitaal een vergadering over de herontwikkeling van het Stadserfcomplex. Tijdens deze vergadering werd de uitkomst van deze studie naar de mogelijkheden voor herontwikkeling van het Stadserfcomplex gepresenteerd. De vergadering zal online terug te kijken zijn.

SCHIE TV sprak onder andere onze directeur Rob Roos over deze plannen.

Lees hier het nieuwsbericht over de nieuwe entree uit december 2020 terug: Nieuwe entree voor Theater aan de Schie in zicht

Bekijk hier het raadsvoorstel over het Stadserfcomplex: Stadserfcomplex, van station naar binnenstad 

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van onze voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: