ma 9 jun 2025

En toen was er… De Quibus

Schiedam special!
Muziek
Wennekerpand
Aanvang: 15.00 uur

Let op: dit is een staconcert in het Wennekerpand. Er zijn geen zitplaatsen. 

Een speciale editie van onze succesvolle En toen was er… reeks. Dit keer niet over een artiest of een band, maar in het kader van 750 Jaar Schiedam schenken wij aandacht aan het in 1974 opgerichte iconische en culturele café De Quibus aan de Lange Haven in Schiedam. Hoewel het nu De Graauwe Hengst heet, bestaat het café nog steeds én heeft het dezelfde eigenaren. De locatie waar illustere artiesten optraden die door het kritische publiek het vuur na aan de schenen werd gelegd.

Het eerste deel van het matinee bestaat uit een voorstelling van theatraal verteller Harry de Vries die de culturele en sociale waarde van het café zal verbeelden op het toneel. Sentiment en emotie zullen daarin onvermijdelijk een plaats krijgen. Gevolgd door de Quibus Quiz door Carlo Stiletto, geheel gewijd aan de geschiedenis van het podium, waarbij er weer prachtige prijzen zijn te winnen. 

Wij verwachten we niet alleen geïnteresseerden, maar vooral voormalige bezoekers van de Quibus. Het is dus ook een reünie. Zorg dat u tijdig reserveert, want de ruimte is beperkt.

De zaal en bar blijven tijdens de vertoning geopend om de live ervaring zo veel mogelijk te benaderen. De vertoning vindt plaats zonder tribune en zitplaatsen. Bent u minder mobiel? Geef dit bij uw reservering aan. 

Prijzen
Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: