za 11 jan

Isabelle Beernaert

La Dame En Noir
Dans
Theater aan de Schie
Aanvang: 20.15 uur

La Dame En Noir is een mystiek, krachtig totaalspektakel voor jong en oud, met dans en live percussie; de hartslag van de aarde. 

Dans, zang, gesproken woord, decor, muziek en visuals smelten samen tot een mystieke en resonerende ervaring. De klanken van organische drums, Noord-Afrikaanse, Hebreeuwse, Arabische en Iberische muziek nemen mee op een reis door alle windrichtingen, culturen en talen. 

Isabelle Beernaert heeft opgemerkt dat in al haar stukken een mysterieus vrouwelijk karakter gehuld in zwarte kledij, ten tonele verschijnt. Hierdoor besefte ze dat er altijd al een aanwezigheid was van iets essentieels die ze altijd al onbewust aan het onderzoeken is; de donkere moeder. 

In zwart zijn alle kleuren aanwezig. Het zwarte absorbeert. Zwart is de kleur van de rust, stilte en duisternis die nodig is om een zaad te doen ontkiemen. Een kind in de baarmoeder verkeert in het donker. Voordat de lente komt, is er de winter. Zwart is zwanger van licht. 

"There is only black light between the stars. It may seem that it's darkness, but it's really black light. There is no such thing as darkness. Darkness is a human concept. There's only black light between the stars." ― Frederick Lenz 

Prijzen
Arrangementen
Over Isabelle Beernaert
Scènefoto's
Trailer
Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: