Legendary Albums Live presenteert Nirvana: MTV Unplugged in New York

donderdag 11 april 2024
20.15 uur

Theater aan de Schie

Op 18 november 1993 speelde de legendarische grungeband Nirvana, die dat jaar op het hoogtepunt van hun roem zaten, een set die de muziekgeschiedenis in zou gaan. De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm, zijn optreden gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn. Naast eigen werk speelde Nirvana ook covers waaronder David Bowie's The Man Who Sold the World. Het paste naadloos bij de toon van de rest van de MTV Unplugged-show: uitgekleed, rauw en emotioneel geladen. Helaas zou het optreden van Unplugged een van Nirvana's laatste zijn. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis in Seattle, wat het tragische einde betekende van een van de meest invloedrijke bands van de jaren negentig.

De LA-Live band, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS) en onder regie van Aike Dirkzwager, een indringende remake van deze een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. Een avond Nirvana waar ook de hits van Nevermind en In Utero als Smells Like Teen Spirit een plek verdienen.

Met: LA-Live band met onder andere zanger-gitarist Jan de Witte
Regie: Aike Dirkzwager

Naam Vanaf
Normaal € 29.50

Een Biertje aan de Schie is pure verwennerij met de lekkerste bieren! Neem plaats aan een gezellige tafel en geniet samen met uw familie, vrienden of collega’s van twee soorten speciaal bier met lekkere bijpassende hapjes. Deze stoere tegenhanger van het Tafeltje aan de Schie is te reserveren bij deze voorstelling.

Prijs: € 20,00 per persoon
Aanvang in de pauze en/of na afloop van de voorstelling.

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?