zo 9 feb

De man die denkt dat is Neil Young is

Tonight’s the Night
Muziek
Wennekerpand
Aanvang: 15.00 uur

Let op! Dit is een staconcert in het Wennekerpand. Er zijn geen zitplaatsen.

Muziekkenners beschouwen hem als een icoon van de rockmuziek, een legende uit de jaren 60 met invloed tot op heden: de Canadese singer-songwriter Neil Young.

Als kind kreeg hij een plastic ukelele van zijn vader waarmee zijn liefde voor snaarinstrumenten was geboren. Zestig jaar na dato speelt hij nog steeds met de wijsheid van een man die het leven heeft gezien en met het heilige vuur van een rocker die eeuwig wil blijven rocken. En dat werkt aanstekelijk. 

Veertig jaar geleden werden zijn platen helemaal grijs gedraaid: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Zulke mooie muziek die nooit gaat vervelen. Deze viermansformatie laat het publiek de muziek van Neil Young beleven in al haar verscheidenheid; het ruige elektrische werk, de akoestische country en de mooie kleine solosongs. De stem van de Vries lijkt zo op die van Young, dat hier wel sprake moet zijn van een vocale dubbelganger. Veel samenzang, gevarieerd solowerk en alles vol overgave en ‘in de geest van’. 

Een middagje nostalgie en muzikaliteit om nog lang van na te genieten.

Prijzen
Credits
Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: