wo 12 feb

Scapino Ballet Rotterdam

Origin
Dans
Theater aan de Schie
Aanvang: 20.15 uur

Een absurdistische satire en een zoektocht naar hoop in donkere tijden.
Origin wordt gemaakt door drie opkomende avant-garde dansmakers
met een maatschappijkritische blik in hun werk.

Na het winnen van ’s werelds grootste dansprijs, maken Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson en Olivia Court Mesa nu twee wereldpremières bij Scapino. De twee dansstukken GOATS en The Colors of Darkness zijn in één programma te zien met een verbindende dansfilm, die is gecureerd door Cinedans filmfestival rondom dezelfde thematiek.

In het stuk GOATS van het Frans/Luxemburgse duo Sarah Baltzinger &  Isaiah Wilsonwordt het hoofdpersonage ondergedompeld in een hallucinerende wereld vol paranoia en waanideeën. Kijkend door een absurde lens wordt de toeschouwer uitgenodigd om samen met de dansers een weg te vinden tussen werkelijkheid en illusie. GOATS is een fantasierijke sa;re op de hedendaagse ;jd en de psychologie van de massa.

In The Colors of Darkness verkent de Chileens-Israëlische Olivia Court Mesa de lichamelijke en psychologische reac;e op tragedie en chaos. Ze reflecteert op collectief trauma, overleven en de weg van duisternis naar kleur. Met haar rauwe en intuïeve stijl maakt zij een indringend statement van menselijke veerkracht en hoop.

First Show! U ziet bij ons de eerste voorstelling van de tournee.

Prijzen
Arrangementen
RIDCC
Inleiding Origin
Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: