za 4 mei

Theater Na de Dam

Het Vergissingsbombardement - De Stokerij Schiedam
Toneel
Theater aan de Schie
Aanvang: 21.00 uur

Na het succes van de locatievoorstelling Het Vergissingsbombardement (mei 2023 op de werf van Wilton Feijenoord) komt De Stokerij nu met een theaterversie die door het land speelt! Op 4 mei 2024 keert de voorstelling terug in Schiedam en spelen Anne Rats, Stan Vos en Bente Windhorst op het toneel van Theater aan de Schie, om 21.00 uur, speciaal in het kader van Theater Na de Dam

In Het Vergissingsbombardement combineert Anne Rats de voor haar bekende flarden van het oorlogsverleden van haar vader met de verhalen van een jonge Schiedamse vrouw en een jonge Amerikaanse piloot. Hun levens raken elkaar op dramatische en fatale wijze. De Schiedamse Emma verliest haar hele familie tijdens het bombardement op Schiedam op 31 maart 1943. Henry, de veel te jonge Amerikaanse piloot, gooit de betreffende bommen. Kun je als jong mens ‘doorleven’ tijdens een oorlog en hoe leeft die oorlog in jou voort nadat deze is afgelopen? Kun je na zo’n wereldgrote gebeurtenis de stukken van je hart oprapen en de draad weer oppakken?  

Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Na afloop van de voorstelling bent u welkom bij het nagesprek met de makers.

Prijzen
Credits
Over Theater Na de Dam
Teaser #1
Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: