wo 12 feb

Lale Gül

Ik ben vrij
Toneel
Wennekerpand
Aanvang: 20.15 uur

Let op! Deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Tijdens het theatercollege Ik ben vrij wordt schrijver en columnist Lale Gül geïnterviewd over haar leven als afvallige en tegelijkertijd succesvol schrijver. Ook is er tijdens het theatercollege de mogelijkheid om vragen te stellen vanuit de zaal. 

Drie jaar na haar daverend succesvolle debuutroman Ik ga leven, een roman over haar jeugd in een strenggelovig moslimgezin, blikt Lale terug op de eerste jaren van haar nieuwe leven. Dat nieuwe leven heeft haar succes, prijzen, steun, nieuwe ontmoetingen en vriendschappen, en vooral vrijheid gebracht. Maar tegelijkertijd is ze bedreigd en wordt ze uitgekotst door haar familie, vrienden van vroeger, de moslimgemeenschap en zelfs haar zusje, die nog wél gelovig is en met volle overtuiging een hoofddoek draagt. 

Samen met Ronit Palache maakte Lale de succesvolle podcast Van God Los waarin ze in gesprek gingen met mensen die behoorden tot respectievelijk christelijk/katholieke, joodse en islamitische stromingen. Lale, zelf afkomstig uit een ultraorthodox Turks-islamitisch gezin weet als geen ander welke vaak onzichtbare strijd zich achter Nederlandse voordeuren afspeelt. Ze heeft haar vrijheid en vrienden, maar niet langer haar familie. Voor deze vrijheid heeft ze een hoge prijs betaald. Was die het waard?

Prijzen
Over Lale Gül
Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: