vr 25 okt

Lavinia Meijer & Duda Paiva

Animalia Paradoxa
Muziek
Wennekerpand
Aanvang: 20.15 uur

Let op! Deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

"God schiep, Linnaeus organiseerde". Zo omschreef Carl Linnaeus, de beroemde achttiende-eeuwse Zweedse arts, plantkundige, zoöloog en geoloog zijn bijdrage aan de wetenschap. Eeuwen later wordt zijn classificatiesysteem nog altijd wereldwijd gebruikt, evenals veel van de namen die hij aan individuele soorten gaf, zoals de naam voor de mens: Homo sapiens.

Linnaeus maakte een overzicht van alle planten en diersoorten ter wereld om zo het geheim van de schepping te ontrafelen. Aan zijn werk - de Systema Naturae - voegde hij een curieuze lijst toe: de Animalia Paradoxa, de soorten die niet-classificeerbaar zijn.  Op dat hoofdstuk zoomen wij in. 

Duda Paiva en Lavinia Meijer duiken samen in de wereld van de Zweedse wetenschapper Linnaeus en bekijken die vanuit zijn perspectief. Zij brengen Linnaeus’ wonderlijke animalia tot leven en onderzoeken het ondefinieerbare, datgene wat niet in een hokje past en waarin de natuur haar ware aard onthult. Hoe zou de 18e-eeuwse taxoloog de diversiteit van de moderne wereld beoordelen?

Animalia Paradoxa is hun ode aan de schoonheid en complexiteit van de natuur. Een pleidooi voor het ondefinieerbare, de vrijheid om gewoonweg ‘te zijn’.

Prijzen
Over Lavinia Meijer en Duda Paiva
Credits
Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: